Informatie Estland


Estland in het kort


Estland is misschien niet het eerste land wat in je op komt wanneer je op zoek bent naar een vakantiebestemming, maar Estland heeft een vakantieganger ontzettend veel te bieden. Of je nou houdt van geschiedenis, cultuur, natuur, lekker eten of het bezoeken van musea, in Estland kun je voor van alles terecht. Hotels in Estland zijn er in allerlei soorten en maten. Altijd al eens flink luxe willen overnachten? Hotel overnachtingen in Estland zijn vergeleken met West-Europa relatief goedkoop. Een overnachting in Estland hoeft dan ook helemaal niet duur te zijn. Geniet van een prachtig land, een overweldigende natuur en de zeer inspirerende cultuur van Estland.

Handige weetjes

Feiten Estland
Grootte 45,227 km2
Ligging Noord-Europa, grenzen met Rusland en Letland.
Taal Estisch
Geld Kroon
Vliegtijd +/- 2,5 uur
Tijdsverschil 1 uur later

Meer weetjes in de feitentabel van Estland.

Klimaat in Estland

Veel mensen linken Estland aan kou. Voor zijn ligging heeft Estland echter een vrij mild klimaat met in de zomer een gemiddelde temperatuur van 17˚C. In de winter liggen de temperaturen tussen de -7 en de -2 ˚C. Deze milde temperaturen komen door de lange kustlijn van het land en de beïnvloeding van de zee.

Populaire regio’s

Vakantie naar Estland

Vergeleken met andere Europese landen is Estland relatief goedkoop. Estland is door veel toeristen nog niet ontdekt als vakantieland, hierdoor zijn ook de prijzen nog niet dat van een vakantieland. Maak je klaar voor een vakantie vol avontuur, integrerende geschiedenis en interessante musea. Waar wacht je nog op? Boek nu een vakantie naar Estland!