Achtergrond Estland


EstlandEstland is een land met een bijzondere geschiedenis. De macht van de Sovjet heeft invloed gehad op zowel de politiek, economie als de cultuur van Estland. De invloed van de verschillende machthebbers van het land zoals Rusland, Denemarken en Duitsland hebben hun sporen achter gelaten in het land die je in het dagelijks leven van het land nog zult tegenkomen. Zo vind je gerust twee een joodse kerk naast een katholieke kerk in dezelfde straat als een typisch Russisch gebouw. In Estland kun je heel bijzonder lekker eten en drinken. Over het algemeen wordt er in Estland veel vlees gegeten, vaak bereidt op een typische Russische manier. Naast de ontzettend interessante cultuur van Estland is ook de natuur van het land prachtig. In Estland is een ontzettend groot deel begroeid met bos wat een geweldige leefomgeving geeft voor de wilde dieren.

Cultuur in Estland

De cultuur van Estland is erg bijzonder en interessant. Ben je benieuwd wat de Estse tradities zijn en waar je moet zijn om de lokale sfeer te proeven? Lees dan hier meer over de cultuur van Estland.

Economie van Estland

De economie van Estland heeft veel moeite gehad met opgang komen door de tijd van de Sovjet. Hoe heeft de economie van Estland zich gered en hoe zit het met de huidige economie?

Eten in Estland

De inwoners van Estland houden van eten, en nemen hier dan vaak ook flink de tijd voor. Ben je benieuwd wat de inwoners van Estland het liefst eten en hoe ze dit bereiden? Lees hier meer over het eten en drinken van Estland.

Evenementen in Estland

In Estland is gedurende het hele jaar van alles te beleven. Wil je weten wat er toen is wanneer jij in Estland verblijft of wat het beste seizoen is om te gaan? Lees hier meer over de evenementen van Estland.

Flora & Fauna in Estland

De natuur van Estland is werkelijk waar prachtig, de natuur krijgt in Estland erg veel ruimte waardoor de meest bijzondere flora en fauna er voorkomen.

Geschiedenis van Estland

Estland kent een zware maar zeer interessante geschiedenis. De geschiedenis van Estland heeft het land gemaakt tot hoe het nu is.

Inwoners van Estland

Vergeleken met Nederland wonen er per vierkante kilometer in Estland 10x minder mensen. Ben je benieuwd hoe het zit met de demografie van Estland? Lees hier meer over de inwoners van Estland.

Klimaat van Estland

Estland kent een mild klimaat, ook al verwachten veel mensen in Estland vaak extreme kou. Ben je benieuwd hoe dit klimaat in elkaar zit en wanneer een reis naar Estland het meest aangenaam is? Lees dan hier meer over het klimaat van Estland.

Staat van Estland

De staat van Estland kent een heftige geschiedenis. Pas sinds 1991 is Estland officieel afhankelijk. Wil je meer weten over de staatsvorm en de politiek van Estland? Lees dan hier verder over de staatsvorm van Estland.