Eten Estland


Specialiteiten van Estland

EstlandHet feit dat Estland in handen is geweest van vele verschillende nationaliteiten is terug te zien in de keuken van Estland. Traditionele gerechten zijn bijvoorbeeld gemarineerde paling, bloedworst en zuurkool met varkensvlees. Ook de Russische invloeden op de Estlandse keuken zijn er groot. Het is natuurlijk het bijzonders om de gerechten zelf te gaan proeven in een klein typisch Estlands restaurant. Uit eten in Estland hoeft helemaal niet duur te zijn en dus een zeer interessante manier om kennis te maken met de specialiteiten van Estland en de cultuur er om heen.

Typische gerechten van Estland

  • Pannenkoek met kaviaar
    De rode kaviaar die wordt gebruikt voor dit gerecht is zo zout dat je direct begrijpt waarom deze met de zoete pannenkoeken gecombineerd worden. Dit gerecht is vaak al voor een paar euro te proeven bij een lokale bistro.
  • Mulgikapsad
    Deze bijzondere combinatie van zuurkool gerst en varkensvlees in een stoofpotje is voor de Estse een erg sjiek en feestelijk gerecht die met ontzettend veel liefde bereid moet worden.

Typisch drinken van Estland

  • Frisdrank Linnuse Kali
    Deze wat chemische frisdrank die eruit ziet als cola is een van de meest gedronken dranken van Estland.
  • Vana Tallinn
    Deze lekkere romige koffie likeur met een vleugje kaneel is overheerlijk in een bakje warme koffie of chocolademelk.