Flora & Fauna Estland


Natuur van Estland

Estland kent een bijzondere en ontzettend rijke natuur. De natuur van Estland is erg veelzijdig en is zeker de moeite waard om te ontdekken. De vele bossen, wateren, maar ook moerassen en parken hebben een natuurliefhebber ontzettend veel te bieden. Daarnaast bezit Estland meer dan 1500 meren, waarvan het Peipsi meer een van de grootste van Europa is. Estland kent hele bijzondere parken waar de meest beschermde dier en plantensoorten die met uitsterven bedreigd worden rustig kunnen leven. Estland kent stukke ongeremde natuur waar naast wolven en lynxen niemand te bekennen is.

         Estland      Estland      Estland

Flora in Estland

Estland bezit een groot rijkdom aan flora. Een opvallend feit is dat bijna 40% van het land van Estland bestaat uit bos. Hierdoor is het dan ook goed voor te stellen dat er complete stukken bos ontzettend wild begroeid zijn met van alles en nog wat. Er komen in dit bos, net zoals aan de kust veel verschillende plantensoorten voor. Aan de kust zie je nog steeds de sporen van de ijstijd en de gletsjers; grote fjorden. Ook het park Lahamaa is zeer interessant voor planten- en natuur liefhebbers. Het park is zo’n 1120 jm2 groot en bezit veel bedreigde plantensoorten. Bovendien bezit dit park alleen al 14 meren.

Fauna in Estland

Estland kent een erg interessante en bijzonder wilde natuur. Deze natuur gaat dan ook gepaard met de meest bijzondere diersoorten. Doordat twee vijfde van Estland is begroeid met bos vindt je veel wolven, beren en lynxen. Bovendien vindt je Estland veel dieren die je ergens anders in Europa niet meer tegen komt simpel en alleen om het feit dat er in Estland wel de ruimte voor is. Bovendien staat Estland bekend als een van de beste landen op het gebied van birdwatching. Ook voor dierenliefhebbers is het nationale park Lahemaa een aanrader.