Algemeen Estland


Feiten over Estland

Estland is een prachtig land vol interessante musea, kerken en kastelen. In Nederland wonen er per vierkante kilometer tien keer zoveel mensen als in Estland. De natuur van Estland is prachtig, wel tweevijfde van het land is bedekt met bos! Ben je benieuwd naar meer feiten over Estland, lees dan hier in de feitentabel van Estland!

Bezienswaardigheden in Estland

In Estland is voor iedereen wat wils. Of je nou houdt van natuur, cultuur, geschiedenis, musea of religie; Estland heeft het te bieden. Ontdek de bijzondere cultuur van Estland, reis langs kastelen en bezoek een beschermd natuurgebied. Ben je benieuwd welke bezienswaardigheden wij aanraden? Lees dan hier meer over de bezienswaardigheden van Estland per streek.

Horeca in Estland

Estland heeft een zeer uiteenlopende horeca, je vindt er zowel goedkope bistro eettentjes als ontzettend dure hotels. Hoewel een goedkope bistro ontzettend leuk is om kennis te maken met de tradities van het land is een wat duurder en culinair restaurant op zijn tijd ook wel lekker. En ben je benieuwd welke uitgaansgelegenheden in Estland wij je aanraden? Lees dan hier verder over uitgaan in Estland.

Achtergronden van Estland

Estland kent een bijzondere en integrerende geschiedenis. Estland is pas sinds 1991 volledig onafhankelijk. Ook de politieke situatie en de staatsvorm zijn hierdoor enorm beïnvloed. Ben je benieuwd hoe de geschiedenis van Estland er uit heeft gezien en wil je graag weten hoe het nu zit met de politiek, staatsvorm en economie van Estland? Wij zullen het u vertellen!

Klimaat van Estland

Het klimaat van Estland wordt bepaald door de zee en de wateren van Estland. Estland kent meer dan 1500 meren en deze hebben ieder op hun eigen manier invloed op het klimaat. Het klimaat van Estland is mild, wil je weten wanneer je de temperaturen van Estland optimaal zijn voor een bezoek? Lees dan hier meer over het klimaat van Estland.

Praktische informatie over Estland

Voordat je vertrekt naar Estland is het handig om te weten hoe het zit met praktische zaken in het land. Kun je er bijvoorbeeld met de euro betalen? Is het mogelijk om overal in het land te pinnen en wat is een gebruikelijke fooi? Lees hier meer over de praktische informatie voor je vertrek naar Estland.