Bezienswaardigheden Estland


Estland heeft een bijzondere cultuur en een integrerende geschiedenis. De verschillende nationaliteiten die de macht hebben gehad over Estland zoals Rusland, Duitsland en Denemarken hebben allen op hun eigen manier hun sporen achter gelaten. Bijzonder om te bezoeken zijn de verschillende kerken van Estland, die de verschillende etniciteit van de inwoners van het land laten zien. Door verschillende kerken te bezoeken, die vaak heel dicht bij elkaar zijn gelegen wordt duidelijk hoeveel verschillende culturen samen hebben geleefd, of nog steeds samenleven in dit bijzondere land. Helaas zijn ook veel kerken verwoest in Estland waardoor er veel compleet zijn gerestaureerd.

Naast kerken zijn ook de kastelen van Estland zeer bijzonder om eens te bezoeken. Estland kent verschillende kastelen die tegenwoordig voor de meest bijzondere activiteiten worden gebruikt. Zo is een kasteel ingericht als griezelmuseum. Ook voor wie van natuur houdt is Estland een land met prima vermaak. Doordat Estland met ongeveer 40% van de grond is begroeid met bos vinden veel bedreigde planten en diersoorten hier hun plekje. Waar in andere Europese geen plek voor is vinden beren, wolven en lynxen in Estland de ruimte voor een prachtig wild leven.

In Estland wordt veel aandacht besteed aan de geschiedenis van het land en de onafhankelijkheid van het land. Veel architectuur, musea en kerken staan in het teken van de geschiedenis of juist het nationalisme. Verschillende musea in Estland belichten de fotografie. Fotografie heeft in Estland altijd een ontzettend grote rol gespeeld.
Hoewel Estland nog ontzettend veel bezig is met de geschiedenis die overal zijn sporen heeft achtergelaten staat het land niet stil. Naast musea die zijn gericht op de geschiedenis van Estland vindt je in Estland ook veel musea die zich richten op de hedendaagse kunst van Estland. In Estland is dus werkelijk waar van alles te beleven en je zult je er niet snel vervelen. Estland is een bijzonder land met een bijzondere geschiedenis waar je ook als toerist niet om heen kunt.

Bezienswaardigheden per regio

Belangrijkste bezienswaardigheden op een rij

  • Het heilige meer van Otepää
  • Charles’s Kerk
  • Grotten bij Helme