Praktische informatie Estland


Kalender

EstlandInteressant is om te weten is wanneer Estland je het best op vakantie kunt gaan naar Estland. Estland is een warmer land dan al zijn omgeven landen. In december en januari zijn de dagen kort, dan is het 18 uur per dag en nacht donker waardoor het buitenleven minder te bieden heeft. Het best bezoek je Estland in oktober of maart, zachte temperaturen en nog niet de prijzen van het hoogseizoen.

Taal

In Estland spreekt haast iedereen Estisch. Naast Estisch worden er in Estland andere talen gesproken door grote etnische groeperingen zoals Russisch, Oekraïens, Wit-Russisch en Fins.

Geld

In Estland wordt nog niet betaald met de Euro en de Kroon is hier de valuta. Een Euro staat ongeveer gelijk aan Kroon 13,40 (EEK) (2009). Verwacht werd dat in 2007 de euro werd doorgevoerd dit is echter niet gebeurd.

Financieel

Het wisselen van geld is in Estland goed te doen maar vermijdt dit te doen op het vliegveld, hier kun je nogal eens afgezet worden.

Gezondheid

Om je reis naar Estland te maken heb je geen inentingen nodig. De gezondheid standaard van Estland ligt vrij hoog.

Douane

Om naar Estland te reizen heb je enkel een geldig paspoort nodig. Wanneer je een langere tijd wilt verblijven of wilt gaan werken heb je een visum nodig.

Overnachtingen

Estland kent allerlei verschillende soorten overnachtingen, van jeugdhostels tot de meest luxueuze hotels. Estland en Tallinn hebben een groot aanbod van hotels. Toeristen die verblijven in hotels boeken dit meestal voor vertrek maar ook op de dag zelf is vaak nog genoeg te regelen, langs een toeristenkantoor gaan is in dat geval ook zeker een aanrader.

Vervoer

Estland is perfect te bereiken met het vliegtuig. In Estland zelf kun je gemakkelijk een auto huren of met eigen auto op vakantie, dit is erg praktisch. Ook het reizen met het openbaar vervoer is goed te doen. De lokale bewoners maken meer gebruik van de bus dan van de trein.

Agenda evenementen

Elke stad in Estland kent minstens een toeristenkantoor waar je terecht kunt voor de huidige evenementen van de stad. Ze hebben de leukste attracties, de bijzonderste kunsttentoonstellingen en de meest interessante uitgaansgelegenheden voor je op een rijtje staan.