Weer Estland


Klimaat van Estland

Het weer in Estland staat onder grote invloed van de warme golfstroom die langs de kust van Estland loopt. Het klimaat in Estland komt het meest overeen met een gematigd zeeklimaat, maar met iets hogere temperaturen dan de omliggende landen. Het weer in de zomer wordt gekenmerkt door temperaturen variërend van 16 tot 30 ºC en een periode met daglicht die oploopt tot 16 uur per dag. De zomermaanden zijn wat weer betreft dus ideaal om een bezoek te brengen aan Estland. Het weer in de wintermaanden van Estland is koel. Je hebt kans dat je in de wintermaanden weer in Estland treft dat ver beneden het vriespunt ligt, soms wel -15 ºC. Het goede nieuws is, dat deze kou vaak niet van lange duur is! De wintermaanden in Estland zijn wel donker, met soms maar 6 uur zonlicht per dag.

Neerslag in Estland

In Estland heb je in de wintermaanden kans op sneeuwval, wat geregeld lang blijft liggen. Regen hoort bij elk weerstype in Estland. Vaak valt deze regen in korte hevige buien, waarna het weer in Estland weer opklaart. In de hoger gelegen gebieden van Estland heb je meer kans op neerslag, dan in de lager gelegen gebieden van Estland. In het voorjaar en in het najaar heb je de meeste kans op neerslag.

Beste reistijd

De beste periode om op vakantie naar Estland te gaan, wat weer betreft, is de zomer. In deze periode is de temperatuur aangenaam, de luchtvochtigheid relatief laag en de dagen zijn lekker lang!