Bezienswaardigheden

Estland heeft een bijzondere cultuur en een intrigerende geschiedenis. De verschillende landen die de macht hebben gehad over Estland, waaronder Rusland, Duitsland en Denemarken, hebben allen op hun eigen manier sporen achter gelaten. Bijzonder om te bezoeken zijn de verschillende kerken van Estland, die deze steeds afwisselende invloeden op een mooie manier weergeven. Bij het bezoeken van dit soort bouwwerken valt op dat zelfs de meest verschillende soorten juist ontzettend dicht bij elkaar gelegen zijn. Op die manier leer je snel dat de verschillende culturen die dit land gekend heeft nog steeds overal aanwezig zijn.\

Ook de vele kastelen van Estland zijn een bezoekje waard. Het mooie is dat elk kasteel iets unieks voor je in petto heeft. Op die manier zijn doorgaans ‘saaie’ kasteelbezoekjes heel goed aan je kids te verkopen – zo is er is Tallinn bijvoorbeeld een kasteel ingericht als griezelmuseum!
Ook voor wie van natuur houdt is Estland perfect. Zo’n 40% van het hele land is bedekt met bos. Met zo veel ruimte tot hun beschikking hebben veel bedreigde planten en diersoorten hier hun plekje gevonden. In andere landen hebben we met sterke verstedelijking unieke beesten als de beer, wolf en lynx het land uitgejaagd. In Estland hebben zij hun nieuwe thuis gevonden!

In Estland wordt veel aandacht besteed aan de geschiedenis van het land en de viering van hun onafhankelijkheid van Rusland. Veel van de architectuur, museums en kathedralen  staan in het teken van de geschiedenis of juist het nationalisme. Ook zal je in Estland opvallend veel musea vinden die de fotografische kunst, historisch of modern, belichten. Ondanks de focus op geschiedenis leeft het land absoluut niet in het verleden: liefhebbers van moderne kunsten, muziek en dans zullen ook in Estland niet teleurgesteld worden.

Tip: