Natuur

Estland kent een bijzondere en ontzettend rijke natuur. De natuur van Estland is erg veelzijdig en is zeker de moeite waard om te ontdekken. De vele bossen, wateren, maar ook moerassen en parken hebben een natuurliefhebber ontzettend veel te bieden. Daarnaast bezit Estland meer dan 1500 meren, waarvan het Peipsi meer een van de grootste van Europa is. Estland kent hele bijzondere parken waar de meest beschermde dier en plantensoorten die met uitsterven bedreigd worden rustig kunnen leven.
Flora & Fauna

Estland bezit een grote rijkdom aan flora. Een opvallend feit is dat bijna 50% van het land bestaat uit bos. Er komen in dit bos, net zoals aan de kust veel verschillende plantensoorten voor. Aan de kust zie je nog steeds de sporen van de ijstijd en de gletsjers; grote fjorden. Ook het park Lahamaa is zeer interessant voor planten- en natuurliefhebbers. Het park is zo’n 1120 km2 groot en heeft veel bedreigde plantensoorten.

Estland kent een erg interessante en bijzonder wilde natuur. Enorme stukken land zijn niet bewoond, waardoor er voldoende rust en ruimte is voor wolven, beren en zelfs de lynx. Bovendien staat Estland bekend als een van de beste landen op het gebied van birdwatching. Ook voor dierenliefhebbers is het nationale park Lahemaa een aanrader.