Restaurants in Estland

Net als de hotels zijn ook de restaurants van Estland zowel qua prijs als kwaliteit zeer uiteenlopend. De wat goedkopere eethuizen, ook wel bistro’s genoemd, zijn ideaal om kennis te maken met zowel de lokale bevolking als de lokale gerechten. Ook wanneer je wat luxer wilt eten kun je in Estland uitstekend terecht. De verschillende restaurants bieden je de meest moderne keukens uit zowel Azië, West-Europa en Oost-Europa. Over het algemeen wordt er in Estland graag en veel vlees gegeten dus vegetariërs worden aangeraden eerst even te checken of er wel een gerecht voor hen bijzit voordat zij ergens aanschuiven.

Het feit dat Estland in handen is geweest van vele verschillende bezetters is terug te zien in de keuken. Traditionele gerechten zijn bijvoorbeeld gemarineerde paling, bloedworst en zuurkool met varkensvlees. Ook de Russische invloeden op de Estlandse keuken zijn er groot. Het is natuurlijk het bijzonders om de gerechten zelf te gaan proeven in een klein typisch Ests restaurant. Uit eten in Estland hoeft helemaal niet duur te zijn en dus een zeer interessante manier om kennis te maken met de specialiteiten van Estland en de cultuur er om heen.
Traditioneel eten & drinken

 • Pannenkoek met kaviaar
  De rode kaviaar die wordt gebruikt voor dit gerecht is zo zout dat je direct begrijpt waarom deze met de zoete pannenkoeken gecombineerd worden. Dit gerecht is vaak al voor een paar euro te proeven bij een lokale bistro.
 • Mulgikapsad
  Deze bijzondere combinatie van zuurkool, gerst en varkensvlees in een stoofpotje is voor de Estse een erg sjiek en feestelijk gerecht dat met veel liefde bereid moet worden.
 • Frisdrank Linnuse Kali
  Deze licht chemisch smakende frisdrank die eruit ziet als cola, en soms met brood (!) bereid wordt, is een van de populairste frisdranken van Estland.
 • Vana Tallinn
  Deze lekkere romige koffielikeur met een vleugje kaneel is overheerlijk in een bakje warme koffie of chocolademelk.

Restaurants in Tallinn

 • Restaurant Bocca
  Vaak heeft dit restaurant meer bezoekers dan alle restaurantjes eromheen bij elkaar. Het restaurant heeft een moderne minimale inrichting met lampen die van kleur veranderen. Bovendien kun je er heerlijk en extravagant eten.
 • Restaurant Controvento
  Dit restaurant is geopend in 1992. In het restaurant zit veel aandacht en verzorging en deze elementen zitten ook in de gerechten. Het restaurant heeft veel vaste lokale klanten en het is een erg goede manier om kennis te maken met typisch Estse gerechten.
 • Restaurant Eeslitall (De ezelstafel)
  Dit restaurant was in de tijd na de onafhankelijk van het land zeer populair, grote menu’s veel wijn en Franse sauzen. Nog steeds is het restaurant voor zowel toeristen als de inwoners van Tallin een erg populaire eetgelegenheid.
 • Restaurant Karl Friedrich
  In dit restaurant wordt eigen gebrouwen bier geschonken, genaamd Karl Friedrich. Het restaurant bezit verschillende verdiepingen voor verschillende leeftijdsgroepen. Het gebouw heeft een dure uitstraling maar je betaalt voor een maaltijd minder dan je verwacht.