Het Estse nachtleven

Estland kent veel verschillende uitgaansgelegenheden. Wanneer je van grootse feesten en dansbare muziek houdt kun je wellicht het best in Tallinn uitgaan. Door het hele land vind je de meest gezellige pubs en cafés. De inwoners van Estland houden wel van een biertje maar waar ze nog meer van houden is sterke drank. Wodka, rum, whisky en cognac wordt in Estland gedurende de hele dag geschonken.
Evenementen

Estland kent veel traditionele volksfeesten. De meesten evenementen van Estland staan in het teken van (oude) muziek. Tijdens veel evenementen kleden de Esten zich vaak nog in traditionele kostuums. Deze evenementen bestaan vaak uit een combinatie van muziek, toneel en allerlei kraampjes. De meeste evenementen van Estland vinden plaats in de (voor)zomer. De leukste feestdag van Estland is 23 juni; de dag van de overwinning.
Naast de vaststaande evenementen heeft Estland ook ontzettend veel te bieden op het gebied van concerten, opera’s en koorzangen. Je vindt er bijvoorbeeld veel festivals in de open lucht die ontzettend veel mensen trekken.

Agenda

  • 24 februari- Onafhankelijkheidsdag
  • 23 juni – Dag van de overwinning
  • 23 en 24 juni – Midzomerfeest
  • 20 augustus – Hernieuwde Onafhankelijkheidsdag.