Klimaat in Estland

Het weer in Estland staat onder grote invloed van de warme golfstroom die langs de kust van het land loopt. Het klimaat in Estland komt het meest overeen met een gematigd zeeklimaat, maar met iets hogere temperaturen dan de omliggende landen. Het weer in de zomer wordt gekenmerkt door temperaturen variërend van 16 tot 30 ºC. Omdat Estland vrij noordelijk ligt, is het op zomerdagen veel langer licht dan in Nederland. Soms wel 16 uur lang! Het weer in de wintermaanden van Estland is koel. Het kans soms meer dan 15 graden vriezen! Het goede nieuws is, dat deze kou vaak niet van lange duur is. De wintermaanden in Estland zijn wel donker, met soms maar 6 uur zonlicht per dag.
Regenval en beste reisperiode

In Estland heb je in de wintermaanden kans op sneeuw, die vervolgens lang blijft liggen. Regen hoort bij elk weerstype in Estland. Vaak valt deze regen in korte hevige buien, waarna het snel weer opklaart. In de hoger gelegen gebieden van Estland heb je meer kans op neerslag dan in de lager gelegen gebieden. In het voorjaar en in het najaar heb je de meeste kans op neerslag.

De beste periode om op vakantie naar Estland te gaan, wat weer betreft, is de zomer. In deze periode is de temperatuur aangenaam, de luchtvochtigheid relatief laag en de dagen zijn lekker lang!